Manuel Terapi i Fredericia

BehandlingTypePris
Manuel terapiBehandling 60 min.800 ,-
Manuel terapiBehandling 30/45 min.400 ,- / 550 ,-
BOOK EN TID
Manuel terapi på Klinik Lasota

Hvad er Manuel Terapi

Manuel Terapi betyder i sin enkelthed: At behandle med hænderne og er det eneste redskab som behandleren bruger.

Teknikken bruges til at behandle funktionstab og dårlig bevægelighed, der ofte også forårsager smerter. Det består af en klynge af forskellige terapimetoder som man bruger, hvis der er nedsat bevægelighed og smerter. Man bruger f.eks. ikke denne terapi når en patient f.eks. er hypermobil, er skæv i kroppen og har smerter deraf. Når man har en dårlig bevægelighed, kan det være forårsaget af svækkede eller forkortede muskler, som ofte også er en indikation for at bruge manuel terapi. Når smerter er reduceret og mere ledbevægelighed, vil det oftest hjælpe med det samme når man anvender manuel terapi.

Her man vil kunne mærke en lettelse i smertebilledet og de normale bevægelsesmønstre vil være genvundet, samtidig med man har gendannet den maksimale funktion.

Forskning har vist, at terapien i kombination med terapeutisk træning giver et af de mest positive resultater for patienterne. Derfor er manuel terapi en teknik, der oftest skal bruges i kombination med træning.

På Klinik Lasota er der flere terapeuter som er specialiseret i disse avancerede teknikformer. Vi har hver især specialiseret os i forskellige problemområder, nogle har årevis erfaring med bækkenproblematik, andre med kroniske rygsmerter, skuldersmerter eller nakkeproblemer. Det kan altså være alt fra piskesmælds læsioner til discusprolaps. Men vi er alle sammen uddannet i at hjælpe dig af med dit specifikke problem og de smerter du måtte have.

Manuel terapi er avancerede bløddelsteknikker, hvor man kan rette led op, ud fra devisen om at det er musklerne der flytter leddet skævt. Et led kan ikke flytte selv – det kræver nogle muskler som trækker det skævt og holder det i den ugunstige position. Derfor bør man altid behandle led og muskler samtidig.

Manuel Terapi kan være:

Muskel energi teknik: Hvor man ved musklernes styrke kan flytte led på plads.

Post isometrisk relaxation: Hvor man med musklers afslapning kan flytte led på plads.

Articulering: Hvor man bevæger i små blide ryk for at påvirke stramme ledbånd og ledkapsler.

Traktion: Trækbehandlinger, hvor man trækker leddene en lille smule fra hinanden.

Manipulation: Højhastigheds greb, som man kender ved f.eks. en kiropraktor.

Positionel release technique: Teknik hvor man kan afslappe musklerne vha. at finde musklens mest smertefrie position og holde den i en kort periode.

Myofascial release technique: En speciel massage teknik, hvor man arbejder på bindevævet.

Aktiv release technique: En speciel aktiv massage teknik, hvor man arbejder på bindevævet, og patienten bevæger musklen mens den behandles.

Besøg Klinik Lasota på Facebook her

BOOK EN TID