Ultralydsscanning

Behandling Type Pris
Ultralydsscanning Behandling 30 min. 700 ,-
Ultralydsscanning og Osteopatisk undersøgelse Behandling 1.5 time 1.700 ,-
BOOK EN TID - RING TIL OS PÅ 7591 5768 KL 7.30-15
ultralydsscanning

Vi tilbyder nu Muskuloskeletal (MSK) ultralydsscanning.

På Klinik Lasota tilbyder vi muskuloskeletal ultralydsscanning (MSK scanning). Muskuloskeletal ultralydsscanning er en avanceret billedteknologi, der giver os mulighed for at visualisere og vurdere strukturer som muskler, sener, ledbånd og led i realtid.

En ultralydsscanning kan hjælpe med at se ned i vævet og blive klogere. Du kender måske ultralydsscanning fra undersøgelse af gravide, og det fungerer næsten på samme måde.

Muskuloskeletal ultralydsscanning er en ikke-invasiv måde, hvor højfrekvente lydbølger skaber detaljerede billeder af kroppens indre strukturer. Dette hjælper vores behandlere med at diagnosticere og vurdere en bred vifte af tilstande, herunder:

 • Identificer skader på muskler, sener og ledbånd med høj præcision.
 • Opdage tegn på betændelse og vævsskader for mere præcise behandlingsplaner.
 • Evaluer tilstanden af ledbrusk og opdag tidlige tegn på slidgigt.

Hvad er MSK ultralydsscanning?

En MSK ultralydsscanning er speciel egnet til bløddele, som for eksempel muskler, sener, ledbånd og slimsække. Den kan også undersøge overfladen på knogler og brusk, og derfor kan man se, hvis der er et muligt træthedsbrud, som mange gange er umuligt at se på et røntgenbillede.

En anden fordel MSK ultralydsscanning, er at man kan lave dynamiske undersøgelser. Det betyder, at man kan se, hvordan vævet reagerer under bevægelse. Det er selvfølgelig særlig vigtigt, hvis du har problemer i dit bevægeapparat, som en sportsskade ofte er. Den kan undersøge de fleste led, som for eksempel håndled, albue, skulder, knæ og ankel.

Ultralyds undersøgelse er særlig egnet til at vurderer skader som:

 • Springer knæ
 • Osgood Schlatters syndrom
 • Achillesene betændelse.
 • Carpaltunnel syndrom
 • Tennis albue
 • Golf Albue
 • Inklemnings-syndrom i skulderen.
 • Slimsæk betændelse i skulder, hofte, albue eller knæ.
 • og mange andre tilstande.

Hvordan foregår en scanning?

Scanning af hele ufarlig, gør ikke ondt og modsat røntgen er der ingen stråling ved en MSK ultralydsscanning.

Selve scanningen foregår på den måde, at behandleren påsmører en lille smule ultralydsgel på det område, der skal scannes. Herefter køres et håndholdt scanner rundt i området og vi kan se vævet på en skærm.

Undervejs i scanningen forklare behandleren, også hvad det er han ser efter, så du selv kan følge lidt med.

Når du bliver scannet hos os, såfremt vi finder en skade, vil du både få en udførlig beskrivelse af, hvad der er galt, samt billeder af din skade, som vi kan behandle ud fra. Du får også selv billeder og beskrivelse, som du eventuelt kan tage med til din egen læge eller anden relevant sundhedsfaglig behandler.

Undersøgelsen er er helt ufarlig for alle, også børn, gravide og ældre.

Undersøgelsen udføres af Jan Lasota, som har næsten ti års erfaring i ultralydsscanning, og været på flere omfattende kurser i MSK ultralydsscanning, eller af fysioterapeut Christian Nielsen.

Hvad kan du forvente?

Under en muskuloskeletal ultralydsscanning vil vores erfarne behandlere anvende en ultralydssonde også kaldet en probe, på det relevante område af din krop. Dette skaber realtidsbilleder, som vi kan analysere øjeblikkeligt. Resultaterne af scanningen giver os mulighed for at udvikle skræddersyede behandlingsplaner, der passer til dine individuelle behov.

Hvis vi identificerer en tilstand, som vi ikke kan behandle, sender vi dig billederne fra din ultralydsscanning. Disse kan du tage med til din primære læge for videre rådgivning og behandlingsplanlægning.

Tidsbestilling

Vi afsætter 30 minutter til ultralydsscanning, uden øvrig undersøgelse. Scanning kan kombineres med en Osteopatisk Undersøgelse ved Jan Lasota, dette afsætter vi 1½ time til.

Der er ingen krav om behandling her på klinikken, når du får en ultralydsscanning.

Ring til receptionen mellem kl. 7.30 – 15.00 for booking af tider til ultralydsscanning og evt. Osteopatisk Undersøgelse enten på klinikken i Fredericia eller i vores klinik i Hvidovre.

BOOK EN TID - RING TIL OS PÅ 7591 5768 KL 7.30-15