Chokbølgeterapi i Fredericia

BehandlingTypePris
K-laser, klasse 4 / ChokbølgebehandlingBehandling 15 min.250 ,-
BOOK TID TIL CHOKBØLGEBEHANDLING
shockwave chockbølge terapi

Chokbølgebehandling

Chokbølge terapi der også kan kaldes for ESWT eller RSWT (Extracorporal Shock Wave Therapy/Radial Shockwave Therapy) er kortvarige, men meget kraftige trykbølger der ledes ned gennem vævet i et afgrænset område og til en bestemt dybde i det skadede væv, vel at mærke uden at beskadige det raske væv.

Chokbølge og trykbølger kan behandle en lang række tilstande som før var svære at behandle, fortrinsvis gener der har varet mere end 3 måneder eller længere, og hvor der er dannet arvæv, fibrose, brusk- eller kalkaflejringer i vævet (sener, ledkapsler, ledbånd mv.). Det kan fx være fortykkelse eller arvæv af akillessenen, golf- og tennisalbuer, løber- og springerknæ samt særlige skulder- og hælproblematikker.

Specielt hælspore, har undersøgelser vist at op til 85% af patienterne opnår markant effekt.

Chokbølge og trykbølgebehandlingen varer ca. 15 minutter, og der gives typisk 1-6 behandlinger, oftest med tegn på forbedring efter 2-3 behandlinger. Det er kroppens egen helingsproces som skal arbejde, og derfor skal der som regel gå 10 dage plus-minus mellem hver behandling. De fleste vil opleve at behandlingen er smertefuld, da den fysisk sætter bevægelse i celler der er adhærenceret (vokset sammen), og disse chokbølger river cellerne fra hinanden og starter en ny helings proces.

Nøjagtig hvad der sker i vævet er man ikke helt klar over, men man mener, at de mange chokbølger skaber en markant øget blodcirkulation, som derved stimulerer vævet til øget heling. En anden teori er, at ældre og kroniske skader ikke længere selv er i stand til at hele, og med de mange chokbølger bliver de ødelagte celler yderligere beskadiget, men nu er skaden igen akut og dermed igen i stand til at hele selv. De raske celler bliver ikke påvirket, da de ikke er adhærenceret hvilket betyder, de bevæger sig i forhold til hinanden, når de rammes af chokbølger.

Når du får chokbølge her på klinikken, foregår det ved at behandleren placerer chokbølge-proben mod huden præcist over det væv der skal behandles, og ved trykluft dannes der en serie på ca. 3000- 5000 chokbølger som trænger ind i vævet.

Der vil høres en markant slaglyd for hver trykbølge og følelsen i vævet er intens. Rammer man “spot on” gør det ondt, hvilket også fortæller at man har ramt “ødelagt”, adhærenceret væv eller kalkaflejringer.

Ønsker du en tid til chokbølgeterapi, så kan du bestille tid ved at trykke her.

BOOK TID TIL CHOKBØLGEBEHANDLING